Inspiratie

De betekenis van het woord 'inspiratie' komt van het Latijnse woord 'in spirare', dat letterlijk betekent 'inademen' of 'inblazen'.

Daarmee wordt bedoeld ‘de ziel of de geest inblazen’. Dat is waar wij voor staan. Wij willen jou inspireren met onze blogs. Lees ze rustig door en laat de inhoud op je inwerken. Vergeet niet om hier regelmatig terug te komen voor nieuwe stimulans, wij blijven steeds nieuwe blogs plaatsen.
Maak kennis met de wereld van de Dr. Seuss-toren, een eigenzinnige hut in Alaska, een metafoor voor “groeischuld” bij moderne bedrijven. Bouwen op wankele fundamenten is een veelvoorkomend probleem. De Reus Business biedt je een nieuwe inspirerende kijk. Ben jij klaar voor verandering?
In de wereld van menselijke interacties is er één ding dat we nooit kunnen vermijden: conflicten. Of het nu gaat om een schijnbaar onschuldige discussie over wie die vervelende taak op zich neemt of een kantoorconflict naar aanleiding van een promotie, we hebben allemaal wel eens met conflicten te maken (gehad).
Als ondernemers met passie voor ons bedrijf zijn we altijd maar bezig. Stoppen met werk is eigenlijk moeilijker dan ergens aan beginnen. Vorige week zat ik achter mijn laptop. Het was 16:30 uur, alle belangrijke taken van de dag zijn afgerond, maar in plaats van te genieten van mijn vrije middag blijf ik staren naar mijn scherm. Toch maar mijn mailbox refreshen om te kijken of er nog iets te doen is. Waarom zou je stoppen met werken als je nog tijd hebt om ‘nuttig’ te zijn?
Wij mensen willen graag ergens bij horen en van betekenis zijn. Als kameraad helpen we elkaar samen ingewikkelde vraagstukken op te lossen en het beste product/dienst te ontwikkelen dat goed loopt op de markt. Samen met de klant achter het echte probleem van de vraag komen door mee te denken en dit voor de klant mogen oplossen. Samenwerken met andere partijen, zodanig dat er een win-win situatie ontstaat en er nieuwe markten aangeboord kunnen worden.
Feedback is een essentieel onderdeel van persoonlijke en professionele groei. Het helpt individuen en teams om zich te ontwikkelen, sterker te worden en betere resultaten te behalen. Een effectieve manier om feedback te geven en ontvangen is de sandwichmethode die een gebalanceerde en constructieve benadering biedt. In dit artikel laten we je zien hoe je deze methode kunt gebruiken om waardevolle feedback te geven en te ontvangen.
Als je googelt op ‘cultuurverandering’, kom je tientallen verschillende modellen tegen en meer dan 50.000 resultaten. Er worden boeken over geschreven, lezingen over gegeven en veel geld mee verdient. En nu ben ik er ook een blog over aan het schrijven…

Ben je geïnspireerd door onze blogs?

Neem dan contact op en kom kennismaken.
De Reus maakt het simpel.