Kameraadschap
Manon van der Meer

Geschreven door Manon van der Meer

In 1996 bracht haar passie voor zwemmen haar op de Olympische zomerspelen in Atlanta. Daar debuteerde zij op de 100 meter vrije slag estafette. Die vrije slag is altijd gebleven. Het jaar 2009, dan ruilt zij haar baan als projectleider in. Manon wil met mensen gaan werken. Net als in topsport realiseert Manon zich dat er balans moet zijn tussen lichaam, geest, werk en privé. Zij ziet de mens en inspireert jou om jezelf te zien.

Kameraadschap levert hogere omzet

Waarom wil men ergens bij horen?

Als we allemaal ergens bij willen horen, hoe komt dat dan dat er haat en nijd bestaat? Ik durf te stellen, dat wij allemaal in onze jeugd één of meerdere schokkende gebeurtenissen hebben meegemaakt. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij mechanismes eigen hebben gemaakt, zodat we dit verdriet, de pijn of de schaamte niet nog een keer hoeven te ervaren.

Praktijkvoorbeeld bij ontwikkeling van mechanisme

Zo kwam ik erachter dat de gesprekstechnieken die ik op de HTS leerde, mij hielpen te weren tegen mensen die mij in het verleden aftroefde. Blijkbaar was dit een mooi mechanisme dat mij hielp. Echter ben ik bewust geworden dat als ik een verbaal sterk persoon tegenkwam die mij terugbracht naar mijn jeugd (naar een situatie die mij pijn heeft gedaan), ik ging ratelen of mij terugtrok en uit contact ging. Blijkbaar was dit mechanisme een hulpmiddel dat ik ‘eigen’ had gemaakt, maar werkte helaas als een pleister en zorgde niet voor een daadwerkelijke oplossing. Nu weet ik dat mijn analytisch vermogen mijn kernoplossing is en word ik niet meer afgetroefd of herken ik dit direct en kan ik schakelen.

De waarde van kameraadschap

Met dit voorbeeld wil ik aangeven dat sommige mechanismes mooi ontwikkelde kwaliteiten zijn, maar niet helpen in ons onderbewuste. Voor kameraadschap is het ontzettend belangrijk dat jij jezelf kent en accepteert. Daarnaast is het belangrijk dat je beseft dat iedereen dit heeft. Hiermee kunnen we respectvol naar anderen kijken en luisteren wat hij/zij echt bedoelt. Alleen op die manier kan iedereen het eigenaarschap pakken en wordt de omzet makkelijk met 10voud vergroot!

Kameraadschap creëren

Bij De Reus Business Trainingen richten wij ons op kameraadschap in jouw team. Bij de training van team naar the A-Team richten wij ons op het leren van jezelf en de ander. Het creëren van durf om in een groep te functioneren en elkaar te ondersteunen. Hierdoor zal niet alleen je eigen werkplezier en groei vergroten, maar ook dat van de ander en dus van het bedrijf. Jouw klanten merken dit. WIN-WIN-WIN!

Zo behaal jij daadwerkelijk jouw persoonlijke en/of bedrijfsdoelen!

Ben jij ondernemer en wil jij jouw team volle bak inspireren en enthousiasmeren? Een gemotiveerde club met mensen om jou heen creëren en hierdoor jouw bedrijf naar een volgend niveau brengen maar weet je niet hoe?

Als business coach help ik helpt om inzicht te krijgen in wie jij bent en hoe jij de meeste energie overhoudt om jouw dromen te vervullen, jouw groei en dat van jouw bedrijf staat centraal. De Reus business training gaat samen met jou de groei van jouw mensen realiseren! Hoe mooi is het wanneer je medewerkers de fanclub van jouw bedrijf zijn.

Gedurende het traject werken we samen naar het gestelde doel toe: het laten groeien van jouw onderneming!

Meer weten? Neem contact op!