Dit is wat klanten zeggen

Ons bedrijf bestond 2,5 jaar. Het was een periode waarin we vele stappen tegelijk moesten zetten om professioneler te worden. Voor die tijd hadden we ons vooral gericht om de basis neer te leggen, te investeren in materiaal en uit te vinden hoe het hebben van een eigen onderneming werkt.

Nu kregen we andere uitdagingen te verwerken; we wilden bepaalde certificeringen hebben, personeel, rust in de planning, op een gezonde manier groter groeien, etc. Omdat er zoveel op ons afkwam, ben ik gaan zoeken naar iemand die ons daarbij kon helpen. Ik kreeg Jan de Reus als tip.

Samen met Jan gingen we het bedrijf analyseren; wat gaat goed en wat moet beter? Wat zijn bedreigingen en kansen? Er waren heel veel verbeterpunten maar de basis was goed. Jan heeft heel erg geholpen met het besef dat we op de goede weg waren, meer in onszelf mochten geloven, hoe we met personeel om moesten gaan, welke juridische gevaren er zaten aan hoge offertes (aansprakelijkheid), kosteneffectief leiderschap, etc. Alles werd gericht op de 3 P’s: People, Planet, Profit. Iets wat volledig bij ons past.

Inmiddels zijn wij bijna klaar met een 7 jarenplan voor Pestis imperium. Hierbij kijken we waar we naartoe willen en hoe we dat gaan bereiken. Nog altijd leren we van elke sessie met Jan. Zolang dit gebeurt, blijven we gebruik maken van de diensten van Jan. Voorlopig kunnen we niet zonder de heldere, overzichtelijke én kritische blik van Jan. En ja, hij maakt ook veel complimenten waardoor er een goed evenwicht is in de coachsessies.

Door de aanpak van Jan hebben wij het vertrouwen dat we maatschappelijk verantwoord, met respect naar de natuur, kunnen groeien en tegelijkertijd ons idealisme kunnen behouden.

Tessa van Hunen - van der Waal

DGA Pestis Imperium

Ik kijk terug op een prettige samenwerking, interessante gesprekken, persoonlijke coaching van mijzelf en binnen het team. Een mooie afronding van een gecompliceerd project.

Door de daadkrachtige en gepassioneerde aanpak van Jan, hebben we een nieuwe manier van werken geïntroduceerd. Onder begeleiding van Jan hebben we samen met het team diverse hobbels weten te nemen, de neuzen dezelfde kant op gekregen en een cultuuromslag weten te bewerkstelligen binnen Spar Nederland. Resultaat: meer duidelijkheid en rust in de organisatie door een efficiënt en zelflerend proces.

Echt bijzonder is dat door de inbreng en de jarenlange ervaring van Jan de Reus we in staat zijn geweest om binnen 1 jaar een overzichtelijk, commercieel krachtig promotie proces opgezet hebben. We zijn nu een organisatie die er weer in gelooft en daardoor is de klant de winnaar.

Jan-Hein van Spaandonk

Brandmanager SPAR Holding

Als eigenaar van o.a. een strand pavilioen stond ik voor de uitdaging om een duidelijk overzicht te krijgen in de stappen die ik moest nemen gedurende het jaar. Mijn doel was om mijn onderneming te laten groeien en de benodigde randvoorwaarden te creëren om dit te realiseren.

De Reus heeft me geholpen door de juiste vragen te stellen en dieper te graven naar de onderliggende gedachten. Samen hebben we een gedegen bedrijfsplan opgesteld dat een kompas is voor mijn onderneming.

Door de samenwerking met De Reus heb ik concrete resultaten behaald, waaronder een aanzienlijke toename van de omzet en winst. Daarnaast heeft het creëren van de juiste randvoorwaarden ervoor gezorgd dat mijn team efficiënter en sneller functioneert/ werkt. Het overzicht dat ik nu heb over het komende jaar, geeft me meer tijd om mij te richten op andere belangrijke taken en interesses.

Het meest waardevolle aspect van onze samenwerking was het vertrouwen dat De Reus uitstraalt, gecombineerd met inspirerende inzichten en een frisse kijk op ondernemen en jezelf ontwikkelen. Ik ben enorm dankbaar voor de begeleiding en ondersteuning.

Seph Smit

DGA Noord, Bergen

Wil je ook je bedrijf laten groeien zonder dat het je teveel energie en geld kost? Ga dan eens een bak koffie drinken met Jan

In 2019 groeide mijn bedrijf zo hard dat ik een een operationeel Manager aan ons team toevoegde. Dennis Garritsen vervult inmiddels deze functie en dit gaat ver boven mijn verwachting. Echter veranderde er voor mijzelf bijzonder veel.

Dennis nam de dagelijkse leiding over en ik wist zelf even niet meer wat mijn rol nu precies was binnen Mega-Des Plaagdierbeheersing. Je bent van ongediertebestrijder doorgegroeid naar Directeur, maar als je hier geen ervaring mee hebt, wat doe je dan precies?!?!

Gelukkig kwam ik op LinkedIn Jan de Reus tegen, samen met Jan ging ik aan het werk. Ik leerde analyseren, de externe en interne analyse. Met behulp van o.a. het 7S model mijn bedrijf, personeel, maar vooral mijzelf te analyseren. "wie ben ik, wat vind ik leuk en wat wil ik nog doen?" Allemaal vragen waar ik geen antwoord op had. Ik liep met mijn ziel onder mijn arm.

Jan hield mij een spiegel voor, ontrafelde de organisatie van mijn bedrijf en leerde mij kijken met een helicopterview.

Het micro-managen verdween langzaam en werd ingeruild door totaal overzicht. Bijkomstige zaken, omdat ik meer afstand nam, waren dat mijn bedrijf een vogelvlucht nam omdat Dennis Garritsen ieder personeelslid in zijn/haar kracht zette, ziekteverzuim nam af en intussen hield ik mij alleen nog bezig met zaken die ik leuk vind en erg goed in ben.

Explosieve groei, meer omzet, meer winst, zijn het gevolg van deze keuze en stappen.

Alex Mars

DGA Mega-Des Plaagdierbeheersing

Ik heb Jan leren kennen als een betrouwbare man die zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. Door vragen te stellen, weet hij je belangrijkste ontwikkelingspunten bloot te leggen. We komen tot de kern en leggen, door het steeds verder aanscherpen van de visie, de vervolgstappen vast. Iedere sessie is daarmee waardevol. Voor het bedrijf, maar vooral voor mij als persoon.

Nadat ik eerst jarenlang als ZZP'er had gewerkt, verliep de ontwikkeling van mijn bedrijf ineens in een stroomversnelling. Daar waar ik eerst alleen verantwoordelijk was voor mijzelf, werd ik dat nu voor meerdere medewerkers. Dit betekende voor mij dat niet alleen het bedrijf veranderde, maar dat ook ikzelf moest veranderen. Ik was op zoek naar ankerpunten, mijn rol en structuren om het bedrijf verder vorm te geven en klaar te maken voor een verdere groei in de toekomst. De jarenlange ervaring van Jan bij een multinational sprak mij daarin erg aan. 

Rick de Langen

DGA Gebouwonderhouden.nl

Sinds 2011 heb ik een Sportstudio genaamd BodyVibe, ik bied smallgroup en personal trainingen aan, maar ik was niet winstgevend. Daarbij zat ik op het randje van een burn out. Ik ben 6 maanden geleden gestart bij Jan voor het coachingsproces, mijn doel was dat hij mij weer kon motiveren om weer succesvol en dus ook winstgevend te worden.

Jan heeft zich eerst gefocust op mijn mentale toestand en ging heel voorzichtig van start. Na 3 maanden merkte ik dat ik echt vooruitgang zag en dat ik oprecht zin kreeg om aan het businessplan te gaan werken. Nu ben ik op het punt dat ik na alle analyses, mijn ingewonnen informatie echt doelgericht wil gaan inzetten en dus weer naar de toekomst durf te kijken. Ik heb weer de energie die ik de afgelopen jaren heb gemist.

Jan zet me steeds weer aan het denken, soms vind ik hem bloedirritant. Maar juist na die momenten merk ik dat hij wat bij mij heeft losgemaakt en juist maak ik dan een sprongetje in mijn proces...

Ik kijk enorm uit om nu aan mijn bedrijf te gaan bouwen, met Jan die lekker met mij meekijkt en adviezen influistert. Het is super fijn om een back up te hebben.

Chantal Malestein

Eigenaar BodyVibe

Anders dan mijn ervaring met andere businesscoaches, spreekt me bij Jan aan dat hij meteen doordringt tot de kern. Je krijgt bij hem geen gelegenheid om je te verschuilen achter woorden of jargon. Jan is bij uitstek in staat om mensen te coachen, die zich door goede sociale vaardigheden niet bloot willen geven.

Sandra van Essen

DGA, Match Point

Jan: wat een top vent is hij. Ik mag hem bij een probleem altijd bellen, mailen of appen. Niets is te gek voor hem. Ik loop ergens tegen aan, bijvoorbeeld een bonus regeling voor mijn personeel. En binnen een mum van tijd hebben we dit samen een concept op papier staan wat helemaal past binnen onze organisatie.

Elke dag een beetje beter dat is zijn motto, ook die van mij. deze manier werkt voor mij heel goed.

Het proces denken en handelen heeft het bedrijf maar ook mijzelf erg geholpen. Minder emotie, minder fouten en meer tijd om het goed te doen.

Bedankt voor het mee denken met ons bedrijf.

Bruce Brongers

DGA B2 Reclame

Ik heb hele fijne ervaringen met Jan de Reus.

Hij begeleid mij nu sinds enkele maanden en helpt mij en mijn bedrijf op orde te krijgen. De financiële resultaten mogen er nu al zijn maar ook de rust die ik nu kan bewaren door het overzicht wat ik heb gekregen.
Een echte aanrader mocht je hulp zakelijk (en ongemerkt ook privé) nodig hebben, dan ben je bij Jan aan ‘t juiste adres.

Robert Hofman

Eigenaar, Interieur Corner

Een compacte en praktische training die ondernemers in de kern mee nemen in wat belangrijk is om succesvol te zijn.
Aan de hand van duidelijke aansprekende modellen wordt duidelijk hoe je een klantenreis in kaart brengt voor jouw bedrijf en wat er echt toe doet.
Leuke en bruikbare tips en tools mee naar huis genomen. Een absolute aanrader voor de Hands on ondernemer.

Desiree Dankers

Moovingpeople

Jan heeft me veel geleerd, zowel als persoonlijke coach en als bedrijfscoach ben ik heel blij. Stap voor stap neemt hij me mee om vanuit mezelf mijn kracht mijn passie te vinden en deze neer te zetten. Zijn brede ervaringen en kennis geven een onschatbare informatie aan gesprek en oefenmateriaal, welke confronterend kunnen zijn maar zo leerzaam voor mij.

Diana Sluis

Eigenaar Sterk en Soepel

Ik heb Jan leren kennen als een energieke, gedreven man vol met passie en humor. Jan is altijd rechtdoorzee: eerlijk, duidelijk en altijd helder wat je kunt verwachten, zonder verrassingen. Hij heeft het vermogen om complexe materie om te zetten naar simpele, begrijpbare modellen. Jan werkt doelgericht en constateert, signaleert en bespreekt hetgeen wat daarvan afwijkt. Daar stelt hij de juiste vragen bij die je als organisatie echt verder helpen. Resultaat: helder beleid, helder proces en hoger rendement. Jan is een fantastisch persoon, die anderen graag in zijn/haar kracht zet en verder wil helpen ontwikkelen.

Tim Daamen

Promotions de Spar

In mijn werkzaamheden als ondernemer in trainingen heb ik de afgelopen 1,5 jaar aan Jan een echt sparringpartner ervaren. Met de weerstanden die ik ervaarde tijdens Corona met zich en daarmee het verliezen van de blik op wat er wel kan, de mogelijkheden heeft Jan laten zien dat hij je verder kan laten kijken daar puur het hier en nu. Als een advocaat van de duivel zet Jan je aan het denken en geeft je daarmee handvaten om de business verdere expansie te geven. Ik kan Jan als business coach van harte aanbevelen. Mede door het feit dat hij altijd voor je klaarstaat!

Maarten Tuit

Eigenaar Tuit Experience

Bij de Reus word je gastvrij ontvangen.
Met de professionele en persoonlijke aanpak van Jan heb ik me durven te ontwikkelen tot zelfstandig professional met eigen inzicht in motivatie en kansen. Ik ben door de coaching een waardevolle ervaring rijker en ik heb hiermee nieuwe richting kunnen geven aan mijn ondernemerschap.

Remco Schipper

Ahold

Organisatiekunde in combinatie met de eerlijkheid van een paard, en hoe! Een prachtige middag gehad met de Reus Business Training. Met een groep ondernemers verbinding maken met elkaar en je zelf. Door Leon zijn we meegenomen naar onze eigen kernwaarden en vandaaruit verder hoe je kernwaarden doorsijpelen in je bedrijf door je intentie, gedrag en bij behorende structuren. En toen, met die opgedane kennis de bak in! Met twee enorme prachtige zwarte paarden. Manon spiegelt wat zij de paarden ziet doen en onderzoekt wat daarvan het effect is. Super confronterend, en heel erg leerzaam! Het was een eindje rijden, maar zeer de moeite waard.

Gwen Soethof

Atelier voor klein geluk

Het was een leuke en bovenal leerzame middag met voldoende interactie tussen de deelnemers. Er was een behoorlijk groot onderling vertrouwen waardoor iedere deelnemer vrij uit kon spreken. Opleider voerde niet de boventoon maar verdeelde de aandacht goed over de aanwezige deelnemers met rust en humor. Goede Interactieve cursus waarbij naast goede, vernieuwende lesstof er voldoende aandacht is voor iedere deelnemer! Echt een aanrader.

Ron Sierad

eigenaar OAMKB Zeist

Een top middag gehad waar ik weer lekker aan de slag kan met de opgedane inzichten en verkregen tools. Bewust bezig zijn met wat me tegenhoudt en hoe ik dit kan aanpassen dankzij de professionele begeleiding van de Reus Business trainingen. Dit heeft me weer energie gegeven om mijn bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Dank voor deze waardevolle dag.

Sabine Schalkwijk

Founder & Social Entrepreneur

Ik ben zelf taalgevoelig merk ik. Ik leerde over mezelf dat het heel bevrijdend is om begeleiding te krijgen van iemand met veel ervaring en zich kwetsbaar opstelt als dyslect. Daardoor stapte ik makkelijk over mijn eigen weerstand heen. Om een voorbeeld te noemen: bij een instructeur moet ik denken aan autorijles. Verder ben ik een vrijgevochten geest en vindt het opvolgen van instructies bij voorbaat irritant. Maar door een grappige, entousiaste trainer met veel ervaringskennis kon ik aangehaakt blijven. Ik vond de oefeningen via de laptop verrassend leuk. Veel interactie maakte dat de tijd zo om was en ik ben normaliter iemand die graag veel buiten is en in beweging. Maar mijn hoofd wil af en toe ook een uitdaging en dat is jullie goed gelukt om mij daarin blij te maken. Ik wist vooraf niet goed wat ik kon verwachten en ben er open in gegaan. Werd een hele leuke middag, waarvoor dank.

Het ondergaan van de klantenreis was voor mij een leerzame ervaring. Ik heb mijn business op orde, weet waarom ik mijn werk doe maar zo spreek ik nog niet de taal van de klant. Daar ben ik me door deze training bewust van. Ook heb ik praktische handvatten gekregen voor hoe ik zelf aan de slag kan. Daar hebben het enthousiasme van Jan en de praktische voorbeelden die op tafel kwamen zeker aan bijgedragen.

Miranda Boland

Bureau van betekenis

Tijdens de training heb ik waardevolle inzichten gekregen, waardoor ik mijn onderhandelingstechnieken bewuster kan inzetten.

Petera van Bohemen

Brandinc

Wat een leuke, interactieve Smart Working training. Diverse handige handvatten gekregen, ga ik zeker vaker inzetten! Mooi ook om op deze manier met ondernemers te kunnen sparren over de zaken waar je tegenaan loopt.

Saskia Sidler

Sidler Organizing

De training Smart working, daar zit toch meer achter dan alleen maar een agenda bijhouden. Echt slim om zo te werken, minder doen en meer resultaat. De middagen vlogen om met confronterende oefeningen en nieuwe inzichten. Het traditionele leerboek van Kotler kan de deur uit, dit is eigentijdse marketingaanpak!

Nieuw inzicht: de klantreis benut je het meest effectief en optimaal door te "starten" bij het einddoel en dat steeds voor ogen te houden...

business Coaching: Ook zonder grote "uitdagingen" en spanningsvelden is de coaching van Jan de Reus voor mij van grote waarde gebleken.
Door zijn prikkelende vragen, reacties en relevante opdrachten is mij nog duidelijker geworden op welke koers ik zit/zat en wat de toekomst in dat geval gaat brengen. Confronterend om e.e.a. vanuit een ander perspectief op afstand te bekijken, en daardoor nuttig voor koerscorrecties.

Bedankt voor je "anders om" blik, Jan. Zeer waardevol!

John Dankers

Owner JD Coaching

Graag wil ik via deze weg mijn licht laten schijnen op de 2 dagen die ik heb mogen volgen van het business Trainingsprogramma.

Wat een mooi en waardevol programma hebben jullie samengesteld.
Persoonlijk en zakelijke ontwikkeling als ondernemer staat bij mij hoog in het vaandel.
Om mezelf als ondernemer verder te ontwikkelen volg ik zelf jaarlijks wel één of meerdere cursussen om up-to-date te blijven, bij te scholen en of nieuwe invalshoeken te ontdekken om mijn bedrijf te laten groeien.

Naast het volgen van cursussen heb ik zelf 4 jaar voor de klas gestaan en les gegeven aan de Interieuracademie in Eindhoven en Utrecht. Hier leerde ik volwassenen wekelijks alles over interieurstyling gedurende een periode van 10 maanden. Onder de vlag van Pimpelwit geef ik zelf ook een cursus van 4/5 avonden. Voor corona deed ik dit 5 x per jaar en nu onlangs weer een cursus mogen draaien. Erg leuk weer om te doen! Altijd heerlijk om over mijn vak en passie te praten en mensen te helpen met waar ze tegen aan lopen.

Ik heb met belangstelling jullie programma bekeken. Vond het erg leuk dat er een goede club van expert is samengesteld om elkaar te versterken in kennis en kunde en dit over te dragen aan andere ondernemers.
Ik kijk uit naar de volgende cursusdag in het nieuwe jaar!

Marieke van Proosdij

Pimpelwit

Een business coach zoals een business coach hoort te zijn.

Dat is hoe ik Jan de Reus misschien wel het kortst kan omschrijven. Hij is duidelijk, bereikbaar en staat voor no nonsense aanpak. Als klant van Jan is het voor mij duidelijk en nuttig geweest dat hij zijn jaren praktijkervaring goed kan inzetten in mijn voordeel en persoonlijke en zakelijke groei.
En misschien is het juist de jaren praktijkervaring van Jan wat mij aanspreekt en geholpen heeft. Omdat ik overtuigd ben dat dat effectiever is dan enkel een theoretisch onderlegde coach.

Jan bedankt voor alles. Je bent een topper!

Abdelaziz Iourizen

Content Creator, Interim Video

Ik heb de trainingen als erg waardevol ervaren, veel geleerd en kon het ook direct toepassen. Ik nu weet mijn ‘Why’. Op naar de volgende fase met mijn bedrijf.

Rolien van Eijkelenburg

Maro brandbeveiliging

Het traject heeft mij erg geholpen! Dit heeft mij erg goed gedaan en hier ga ik mijn hele leven nog wat aan hebben! Jan bedankt! Dank, dank, dank!!!

Rene

Ik ben blij om je op deze reis als reisleider te hebben gehad Jan. Je tempo is hoog en dat vind ik wel fijn, mocht je te snel gaan, dan kon ik op de rem trappen. Ik heb het als een fijn proces ervaren, ook al heeft het hier en daar pijn gedaan.

Hans

Ik ben blij met de behaalde resultaten. Ik heb in een relatief korte tijd grote en positieve ontwikkelingen door mogen maken op zowel persoonlijk- als professioneel vlak. Dankjewel Jan!

Peter