Geschreven door Monique Donga

Monique heeft in 2012 haar bedrijf opgericht vanuit de wens anderen te ondersteunen om hun werk makkelijker te maken. Vanaf 2015 geeft zij timemanagement trainingen in het bedrijfsleven. Zij wordt blij als jij blij je werk kan doen.

Slimmer werken; hoe zorg je ervoor dat jij of medewerkers dit gaan toepassen?

Hoe mooi zou het zijn als je medewerkers doen waarvoor ze staan opgesteld, als het ziekteverzuim laag is en de energie binnen jouw organisatie hoog. Als je het gevoel hebt dat het vanzelf gaat, geen getrek en geduw. Klinkt als muziek in de oren toch?

Slimmer werken start met een plan voor ogen

Hoe kunnen jouw medewerkers slimmer werken en productief zijn, als jij je laat leiden door de waan van de dag, iedere dag weer. Dat kan anders, dat kan makkelijker! Hoe? Allereerst door te beginnen met het eind voor ogen (eigenschap 2 van Covey’s ‘De 7 eigenschappen voor effectief leiderschap‘). Beginnen met het einde voor ogen, is weten wat je wilt bereiken. Weten welk resultaat je wilt bereiken. Als dat helder is, dan wordt het een stuk makkelijker om de waan van de dag te laten voor wat het is. Maar ook om je prioriteiten vast te stellen. Waarom doe je wat je doet? Hoe duidelijker dat is, hoe makkelijker je (werk)leven wordt!

Why = waarom

Waarom doe je wat je doet? En waar doe je het voor? Als dat helder is, wordt het makkelijk om de waan van de dag aan je voorbij te laten gaan en te kiezen voor wat echt belangrijk is. Ben je een creatieve denker? Schets letterlijk een plaatje met jouw ‘why’ of maak een mindmap.

Waan = waanzin

Zeg eens eerlijk, wat doe je liever: de hele dag mailtjes van klanten en vragen van medewerkers beantwoorden of je bezighouden met je grootste klanten? Hoe urgent zijn de vragen die je gedurende de dag krijgt nu echt? Ligt de beslissingsbevoegdheid alleen bij jou of kun je delegeren? Delegeren is mogelijk als er vertrouwen is. En als je weet waar jouw prioriteiten liggen.

Zo bepaal jij je prioriteiten

Voor het bepalen van je prioriteiten zijn er hulpmiddelen. Bijvoorbeeld het Eisenhowerkwadrant. Soms lijkt alles urgent en belangrijk. Maar als alles urgent en belangrijk is, dan is niets urgent en belangrijk. Belangrijk en niet urgent is in ieder geval je planning. Bepaal je grootste prio’s en plan het in. Duidelijke prioriteiten verkleinen de waan van de dag.

Iedere dag 1 tot 3 prio’s in je agenda geven de koers aan. Wat is jouw koers? Iedere dag van hot naar her rennen en dat ook bij je medewerkers herkennen? Een hoog stressniveau bij jezelf en in de organisatie? Of fluitend en moeiteloos aan het eind van de dag én je doelen halen?

Slimmer werken overzicht

Jezelf naar een volgend niveau van controle tillen!

Een blog met tips, het lijkt zo makkelijk. Maar als het zo makkelijk is, kan iedereen het toch? Jij bent niet de enige die moeite heeft met de waan van de dag. De Reus helpt jou en je team verder de waan de waan te laten en moeiteloos je tijd te managen.

Heb jij het gevoel dat er meer uit je dag gehaald kan worden? Dat het allemaal wat praktischer kan? Wil jij je bedrijf graag op een positieve manier managen en dat de productiviteit toeneemt maar weet je niet hoe? In onze business training bieden wij een uitgebalanceerde module aan, op jouw situatie en voor jouw team. Wij helpen jou graag verder met het realiseren van de groei van jou als ondernemer en van jouw mensen!

Meer weten? Neem contact op.