doelgericht werken

Geschreven door Jan de Reus

Oprichter Jan de Reus is Commercieel econoom, Business coach, NOBCO-geregistreerd. Na een succesvolle carrière in de retailsector richt hij zich nu op Business coaching en op ondernemers die met hun bedrijf naar de volgende fase willen doorgroeien.

Van druk naar doelgericht: de reis naar succes!

Herken je de eindeloze drukte in je leven? Ontdek het verschil tussen “druk” en “succesvol” zijn, waarbij denken en plannen even belangrijk zijn als handelen. “Ja doei, ik werk al bikkelhard aan mijn bedrijf, ik weet niet waar ik de energie vandaan moet halen… Ik ben druk, géén tijd voor dit gedoe.” Herken jij dit bij jezelf of je team? Lees dan snel verder!

Druk versus succesvol

In een wereld die draait in een hoog en non-stop tempo, worden we overspoeld door taken, deadlines en verplichtingen. Juist in deze hectiek lijkt het vreemd om even stil te staan en na te denken voordat we handelen. Er is een duidelijk verschil tussen zij die zich door hun drukke schema’s laten leiden en zij die daadwerkelijk succesvol zijn.

Dit onderscheid heeft niets te maken met de uren die je werkt, maar alles met je denkwijze.

Type 1: De drukke mens – gaan, geen plan

De drukke mens raast als een wervelwind door het leven, zonder duidelijke richting. Ze gaan simpelweg aan de slag zonder een doordacht plan. In hun ijver om productief te lijken, verwarren ze activiteit met werkelijke vooruitgang. Ze belanden in een eindeloze lus van druk zijn en vragen zich later af waar al die inspanningen toe hebben geleid.

Type 2: De succesvolle mens – denken en doen

Succesvolle mensen begrijpen dat denken en plannen net zo essentieel zijn als actie ondernemen. Deze individuen omarmen het concept van strategisch “voor”denken. Ze streven naar efficiëntie en effectiviteit. Voor hen draait het om kwaliteit boven kwantiteit. Ze stellen zichzelf de cruciale vraag: wat wil ik écht bereiken?

“Begin met het einde voor ogen” – De kracht van doelgericht denken

Deze wijsheid benadrukt het belang van duidelijke doelen en een weloverwogen plan voordat je je reis begint. Een succesvolle reis begint met het bepalen van jouw bestemming en het uitstippelen van de gewenste route.

De proactieve leider: plaats je ladder tegen de juiste muur

Stel je voor dat je een ladder beklimt. Heb je ooit nagedacht of die ladder wel tegen de juiste muur staat? Nee? Dan is de kans groot dat je al jouw energie verspilt. Een proactieve leider zorgt ervoor dat al zijn inspanningen gericht zijn op het halen van de doelen, nog voordat hij begint te klimmen. Dit is het cruciale verschil tussen vruchteloos energie verspillen en duurzame vooruitgang boeken.

De Reus business coaching & training: jouw partner in succes

Bij De Reus begrijpen we de valkuilen van drukte maar al te goed. We promoten “voor”denken en strategisch plannen. Wij zijn er om jou te begeleiden in deze verandering. Ons eenvoudige motto is: ” De Reus 🎯maakt het simpel🎯”.

Jouw succes drijft ons. Gezamenlijk bouwen aan een veelbelovende toekomst voor jouw organisatie en degenen die hier aan bijdragen. De Reus staat klaar om jou te ondersteunen op de reis van druk zijn naar succesvol, stap voor stap. Neem eerst een moment om stil te staan, te denken en vooruit te kijken. De sleutel tot echte vooruitgang en jouw persoonlijke succes ligt in deze reflectie.

Heb jij hier moeite mee en kun je wel een sparringpartner gebruiken met veel succesvolle ervaringen? Als Business Coach help ik je graag verder! Samen creëren we een duidelijk pad op een manier die bij jou past.

Neem snel contact op en zet dit als jouw eerste doel, op naar een bestuurbaar en succesvol bedrij