Geschreven door Jan de Reus

Oprichter Jan de Reus is Commercieel econoom, Business coach, NOBCO-geregistreerd. Na een succesvolle carrière in de retailsector richt hij zich nu op Business coaching en op ondernemers die met hun bedrijf naar de volgende fase willen doorgroeien.

Met pensioen en dan? Een leven achter de geraniums?

Veel ondernemers worstelen er vroeg of laat mee; het bedrijf overdragen aan de kinderen. Maar wat als de kinderen dat niet willen? Aan wie ga je het bedrijf dan verkopen, onder welke voorwaarden en nog belangrijker; wat ga je doen na de verkoop van je bedrijf?

Altijd druk geweest

Door het drukke leven in de zaak heb jij weinig tijd gehad om een sociaal netwerk op te bouwen. Weinig vrienden, weinig gelijkgestemden en bovendien ook geen of weinig hobby’s. Dus wat ga je dan doen met je pensioen? Je hoort vaak: “Hij was net 6 maanden met pensioen en nu is hij overleden…”. Dit wil jij toch niet zijn? Natuurlijk niet! Jij wilt nog ultiem genieten nadat je met pensioen bent gegaan. Maar dan moet jij je nu al wel afvragen wat je wilt gaan doen!

Stoppen met werken en dan? Begin op tijd met nadenken!

Het grootste probleem van ondernemers is dat ze vaak te laat gaan nadenken over de verkoop van hun bedrijf en welk leven er is na verkoop/werken. Is er leven na pensioen? Dit is een reële vraag die jij jezelf op tijd moet afvragen. Want wat heb je aan een zak met geld als je vervolgens zachtjes wegkwijnt achter de geraniums? Dit is in veel gevallen niet goed voor je gezondheid en al helemaal niet goed voor je relatie.

Vrijwilligerswerk & bestuursfuncties

Veel ondernemers zie je het circuit ingaan van vrijwilligerswerk en/of bestuursbaantjes vervullen omdat ze anders niets te doen hebben. Een veel gehoorde klacht is dan: ”Ik ben na mijn pensioen nog drukker dan tijdens mijn werkzame leven!”. Als je vrijwilligerswerk of bestuursfuncties als “druk” ervaart, doe je dan wel iets wat je leuk vindt? Dat is iets om over na te denken… Doe niet alleen dingen om je tijd op te vullen maar echt iets wat je leuk vindt. Dit klinkt wellicht logisch maar helaas gebeurt dit niet altijd. Leef het leven!

Vind het geluk in jezelf; De Reus Coaching helpt je verder!

Wil je ook op zoek naar de zin in het leven na de verkoop van je bedrijf en ben je benieuwd of er leven is na verkoop? Ik ben ervan overtuigd dat dit zo is, je moet er alleen naar op zoek!

Heb je hier moeite mee en kan je wel een sparringpartner gebruiken? Als Business Coach help ik je graag verder! Samen gaan we een duidelijk pad kiezen o.a. door middel van zelfreflectie. Neem contact op en ”Take over” jouw leven na pensioen!