Geschreven door Jan de Reus

Oprichter Jan de Reus is Commercieel econoom, Business coach, NOBCO-geregistreerd. Na een succesvolle carrière in de retailsector richt hij zich nu op Business coaching en op ondernemers die met hun bedrijf naar de volgende fase willen doorgroeien.

Ben jij ondernemer en is bij jou de koek op? Dit is de oplossing!

Het is een bekend fenomeen onder ondernemers: de druk om te presteren en te blijven groeien. Het is een constante uitdaging om te blijven innoveren en je bedrijf te laten groeien, terwijl je ook aandacht moet hebben voor je persoonlijke leven en relaties. Hoe houd je dit allemaal in balans en krijg jij je energie weer terug?

Waargebeurd verhaal

Onlangs sprak ik met een ondernemer die hiermee te maken had. Hij vertelde me dat hij de afgelopen jaren keihard had gewerkt om zijn bedrijf te laten groeien. Maar nu leek de koek op. Hij vroeg zich af waarom hij dit nog deed en of het niet beter was om terug te gaan in loondienst. Ook zijn relatie met zijn partner en kinderen verliep niet soepel en hij had moeite om open te communiceren.

Maar dat was niet alles… De ondernemer vertelde me dat zijn medewerkers steeds vaker bij hem kwamen klagen en zeuren. Ze waren ontevreden over het werk en hadden het gevoel dat ze niet genoeg waardering kregen. Dit zorgde voor extra druk en stress bij de ondernemer en wist niet goed hoe hij hiermee om moest gaan.

Dé oplossing!

Als business coach ben ik er om ondernemers te helpen om hun persoonlijke en professionele doelen te bereiken. In het geval van deze ondernemer heb ik hem geholpen om zijn situatie te analyseren en samen hebben we een plan opgesteld om de koers te veranderen.

Allereerst hebben we gekeken naar zijn persoonlijke doelen, passies en hoe hij dit kan inzetten om meer voldoening te vinden in zijn werk. Daarnaast hebben we zijn communicatieproblemen met zijn partner en kinderen aangepakt middels zeer effectieve tools.

Ook hebben we gekeken naar de problemen met de medewerkers en hoe hij ander leiderschap kan tonen om hen te motiveren en waardering te tonen. Door de medewerkers meer te betrekken bij de visie en doelstellingen van het bedrijf, en hen te laten zien hoe belangrijk hun rol is in het bereiken van deze doelen, werden de klachten en ontevredenheid minder en de werksfeer een stuk positiever.

De uitkomst..

Het mooie van dit proces is dat de ondernemer nu een nieuwe richting heeft gevonden en weer een doel heeft om naar toe te werken. Hij heeft meer vertrouwen in zichzelf en zijn toekomst. Ook is zijn relatie met zijn partner en kinderen aanzienlijk verbeterd.

Als business coach geloof ik in het helpen van ondernemers om hun persoonlijke en professionele doelen te bereiken. Als jij ook tegen uitdagingen aanloopt, nodig ik je graag uit om contact met mij op te nemen. Laten we samen werken aan een plan om jouw situatie te verbeteren!