Groeischuld Dr. Seuss-toren

Geschreven door Jan de Reus

Oprichter Jan de Reus is Commercieel econoom, Business coach, NOBCO-geregistreerd. Na een succesvolle carrière in de retailsector richt hij zich nu op Business coaching en op ondernemers die met hun bedrijf naar de volgende fase willen doorgroeien.

Dr. Seuss-toren; metafoor voor “groeischuld” bij moderne bedrijven

Maak kennis met de wereld van de Dr. Seuss-toren, een eigenzinnige hut in Alaska, een metafoor voor “groeischuld” bij moderne bedrijven. Bouwen op wankele fundamenten is een veelvoorkomend probleem. De Reus Business biedt je een nieuwe inspirerende kijk. Ben jij klaar voor verandering?

Over Dr. Seuss-toren

Dr. Seuss-toren, een metafoor voor groeischuld, misschien wordt dit wel hét Dikke van Dale woord van 2024. De bouw begon meer dan 27 jaar geleden, toen Phillip Weidner een eenvoudige blokhut met twee verdiepingen bouwde. Zijn verbeelding nam de controle over. Hij bouwde nog meer verdiepingen. Ongeveer 16 etages, dit onvoltooide werk laat zijn opertunisme zien.

Het intrigerende is: de fundamenten en structuur zijn nooit ontworpen voor deze hoogte. Door de jaren heen werden er verschillende snelle en tijdelijke oplossingen bedacht. Als bypass gebruikte hij stalen banden die hij had gevonden in een verlaten mijn. Een samensmelting van kunst, techniek, economie en omdenken.

Dr. Seuss-toren

Dr. Seuss-toren in vergelijking met bedrijven

De grillige hut symboliseert vele hedendaagse bedrijven. Er wordt verder gebouwd op een niet geschikt fundament. Bijvoorbeeld: luchtvaartmaatschappijen blijven vasthouden aan software uit de jaren ’60 en de overheid aan belastingvrije kerosine. Beursgenoteerde bedrijven bouwen verder op bestaande werkmethodieken, bedrijfsstructuren en de bedrijfscultuur. Het motto lijkt “houd vast aan hoe we zijn begonnen”.

Welke foodprint kunnen we en willen we achterlaten?

We weten dat er echt iets moet veranderen, de bevolkingsgroei kan niet zo doorgaan op de wereld. En je zal denken dat we dan ons gedrag op basis daarvan gaan aanpassen. Hoewel we weten dat er verandering nodig is, accepteren we vaak de status quo. We doen niet of weinig aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Een bedrijfsovername leek mooi, maar wat is nu de werkelijke bedrijfsindentiteit? Er lijken oneindige obstakels ontstaan ​​om de broodnodige veranderingen door te voeren. Wat als het anders zou kunnen zijn? Stel je voor dat we vanaf het begin een solide basis hadden gelegd. Hoe had jij het bedrijf op een andere manier gebouwd, voor welke structuur had je dan gekozen? Dat is waar de Reus Business om de hoek komt kijken. We stellen de cruciale vraag: hoe zou jouw bedrijf er vandaag uitzien als je met de kennis van nu opnieuw zou beginnen? En nog belangrijker, hoe kom je daar?

Zo gaan we aan de slag!

Samen maken we een stappenplan. We helpen je om het verleden te koppelen aan jouw toekomstvisie. We leren je om eerst de klantbehoeften vast te stellen en daarop te acteren. Niet meer beperkt te worden door afspraken en overtuigingen uit het verleden. Samen met jou ontwikkelen we een duidelijke strategie om je bedrijf te transformeren. Dus, als de vraag is: ​​hoe kan je jouw bedrijf naar nieuwe hoogten brengen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze ervaren professionals zijn ​​er klaar voor.

Wil je meer succes? Stel vragen!

Wij geloven dat succes begint met het stellen van de juiste vragen. Hoe ga je vanuit de patronen uit het verleden naar je toekomstvisie? Hoe overwin je beperkingen die worden opgelegd door verouderde systemen, processen, cultuur of werkmethodieken? Hoe maak je een gedetailleerd plan voor de toekomst en ontwikkel je een sterke businesscase voor verandering? Hoe benut je nieuwe mogelijkheden optimaal?

Bij ons draait alles om resultaat. We bieden je een stappenplan om deze uitdagingen aan te pakken. Samen met jou ontwikkelen we een duidelijke strategie om je bedrijf te transformeren. We analyseren je huidige situatie, ontdekken knelpunten en kansen, en maken een op maat gemaakt plan.

Onze coaches en trainers van De Reus B.V. hebben een schat aan ervaring en expertise in verschillende branches. Ze begrijpen de term groeischuld en weten hoe ze resultaten kunnen halen. Met hun begeleiding kun jij je bedrijf herstructureren. Wij helpen je een solide basis te leggen voor toekomstige groei.

Wanneer jij klaar bent om jouw bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen op een solide fundament zonder groeischuld, neem dan vandaag nog contact met ons op. Samen werken we aan een succesvolle toekomst waarin jouw bedrijf floreert. Bereid je voor op een transformatie die je niet voor mogelijk had gehouden!