Over ons

Jan de Reus is de DGA en oprichter van De Reus, Business Coaching & Training. Er zijn buiten Jan, twee partners, ondernemers met een duidelijke expertise.

Vanuit Jan was de drive er om een kwalitatief hoogstaand ondersteunend bedrijf te beginnen. Jaren aan ervaring en zijn passie om te inspireren naar ‘beter worden’ heeft mee geholpen aan de realisatie van de droom. Alleen ga je sneller en samen kom je verder, met dit motto in zijn hoofd is Jan op zoek gegaan naar partners die zijn droom willen helpen verwezenlijken, ‘jouw bedrijf nog beter maken’.

Iedere partner heeft een eigen expertise. Daarmee inspireren zij, jou en jouw bedrijf, om iedere dag beter te worden. Stap voor stap. We stellen hen graag voor:

Léon Polman

‘Je kunt de wereld veranderen door de manier waarop je ernaar kijkt’

Léon is de oprichter van Green Side. Met Geen Side wist Leon de afgelopen jaren meer dan een kwart miljoen vellen papier te redden van de afvalstapel. Zijn unieke kracht? Concepten bedenken en uitvoeren die de wereld mooier maken. Léon is nieuwsgierig en altijd op zoek naar nieuwe kennis om toe te passen. Zijn kennis van organisatieverandering, serious gaming en persoonlijk leiderschap helpen jou en je bedrijf om de volgende stap te maken naar nog beter. Jij leert van Léon, hij leert van jou en je bedrijf. Naast zijn duurzame en maatschappelijk verantwoorde start-up, steekt Léon graag tijd in het helpen van organisaties, mensen en teams om hen anders of bewuster te laten kijken naar hun organisatie en missie. ‘Mens en omgeving gericht opereren’ is daarbij zijn focuspunt.

 • Ondernemende wereldverbeteraar
 • Verbinden met een missie
 • Leergierig en nieuwsgierig
 • Gedreven, wil impact maken

Mieke Mel

‘Ik wil het leven van de werkende mens een beetje mooier maken’

Na bijna 15 jaar in de advocatuur gewerkt te hebben, heeft Mieke het roer omgegooid. Ze verdeelt haar werktijd nu tussen jurist zijn, mediation en coaching. De gemene deler hierin? Mieke werkt vanuit een betrokkenheid en interesse voor wat mensen beweegt en blokkeert. Dit doet zij compassievol en oplossingsgericht. Haar doel: mensen en organisaties in staat stellen het beste uit zichzelf te halen op professioneel en persoonlijk vlak. Haar kracht: het creëren van een veilige sfeer waarin er ruimte is om oprechte, eigen keuzes te maken. Het gaat om gezamenlijk komen tot een oplossing die voor alle partijen de meest gunstige is. Eerst inzoomen op mensen die bij een (dreigend) conflict betrokken zijn en hun onderlinge relatie, om zo een echt werkende oplossing te kunnen bereiken en goede afspraken te maken.

 • Coach en mediator
 • Jurist, specialiteit aanbesteding en contractenrecht
 • No-nonsense aanpak
 • Betrokken, onderzoekend en resultaatgericht
 • Levert een bijdrage aan het zetten van de volgende stap

Jan de Reus

‘De Reus maakt het simpel’

Zeilen is Jan zijn passie. Hij past dagelijks de ‘wetten van zeilen’ toe, met de focus op het maximaliseren van het gebruik van de beschikbare energie. Als schipper streeft hij ernaar om optimaal gebruik te maken van de wind en de weerstand te minimaliseren, waardoor hij “de flow” creëert.

Stel je jouw bedrijf voor, vol energie en vertrouwen, in “the flow”, met jou aan het roer, je doel in zicht en je ogen gericht op de horizon…

Jan is eerlijk over het ontstaan van De Reus B.V., recht door zee zoals mensen hem kennen. Tijdens zijn loopbaan bij Ahold, van leerling-slager in de winkel tot het management op het hoofdkantoor, heeft hij nooit overwogen om professioneel coach te worden. ‘Coaches zweven, niets voor mij’. Jan haalde zijn energie vooral uit het verbeteren en innoveren van processen, het bedenken van slimme oplossingen en het leiden van teams. Hij ziet een team als een groep individuen die het collectief dienen. Jan is een typische dienend leider.

Ondanks zijn succes begon Jan te voelen dat hij geleidelijk een stukje van zichzelf aan de organisatie had verkocht. Elke promotie leek hem alleen maar verder van zijn eigen essentie te verwijderen. Totdat verlies toesloeg: de dood van dierbaren, het einde van zijn huwelijk en de baan die stopte. Alleen in zijn bootje, besefte Jan dat hij bijna uitsluitend voor zijn omgeving en zijn werk had geleefd, zonder perspectief voor zichzelf. Dankzij een coaching traject ontdekte Jan zijn verborgen drijfveren en talenten, wat hem op het pad van coaching bracht. Achteraf gezien was het logisch, want hij was altijd al bezig met anderen beter te maken, of ze nu in zijn team zaten of niet. Jan was onbewust een inspirator voor anderen. Na zijn opleiding tot Register Coach en Stress Counselor specialiseerde Jan zich in business coaching. Hij merkte dat ondernemers en leidinggevenden begeleiding nodig hadden bij het doorvoeren van verbeteringen en de bijbehorende veranderingen in hun bedrijf.

Inmiddels gelukkig getrouwd biedt Jan met De Reus B.V. behalve business coaching ook op maat gemaakte en kant-en-klare trainingsprogramma’s aan. Alles om bedrijven te ondersteunen hun volledige groeipotentieel te benutten. Hij gelooft sterk dat door zelfontwikkeling het bedrijf en de medewerkers kunnen floreren.  “Ik kijk er naar uit om deze reis samen met jou en je bedrijf aan te gaan,” zegt Jan enthousiast.

 • Een passie om nog beter te maken
 • Allergie voor verkwisting van tijd, middelen en menskracht
 • Samen op weg naar beter, iedere dag een stap
 • Inspireren
 • Ondernemer

Voel je welkom en zet vandaag nog die eerste stap op weg naar beter.

Neem contact met ons op. De Reus maakt het simpel.