De Reus Business

De Reus Business is een samenwerkingsverband tussen professionals met een eigen bedrijf.

Ieder teamlid heeft een eigen expertise. Daarmee inspireren zij jou en je bedrijf om iedere dag beter te worden. Stap voor stap. We stellen hen graag even voor:

Mieke Mel in het kort

– Coach en mediator
– Jurist, specialiteit aanbesteding en contractenrecht
– No-nonsense aanpak
– Betrokken, onderzoekend en resultaatgericht
– Levert een bijdrage aan het zetten van de volgende stap

Mieke Mel

‘Ik wil het leven van de werkende mens een beetje mooier maken’

Na bijna 15 jaar in de advocatuur gewerkt te hebben, heeft Mieke het roer omgegooid. Ze verdeelt haar werktijd nu tussen jurist zijn, mediation en coaching. De gemene deler hierin? Mieke werkt vanuit een betrokkenheid en interesse voor wat mensen beweegt en blokkeert. Dit doet zij compassievol en oplossingsgericht. Haar doel: mensen en organisaties in staat stellen het beste uit zichzelf te halen op professioneel en persoonlijk vlak. Haar kracht: het creëren van een veilige sfeer waarin er ruimte is om oprechte, eigen keuzes te maken. Het gaat om gezamenlijk komen tot een oplossing die voor alle partijen de meest gunstige is. Eerst inzoomen op mensen die bij een (dreigend) conflict betrokken zijn en hun onderlinge relatie, om zo een echt werkende oplossing te kunnen bereiken en goede afspraken te maken.

Manon van der Meer

‘Topsport is ondernemen, ondernemen is topsport’

In 1996 bracht haar passie voor zwemmen haar op de Olympische zomerspelen in Atlanta. Daar debuteerde zij op de 100 meter vrije slag estafette. Die vrije slag is altijd gebleven. Het jaar 2009, dan ruilt zij haar baan als projectleider in. Manon wil met mensen gaan werken. Net als in topsport realiseert Manon zich dat er balans moet zijn tussen lichaam, geest, werk en privé. Zij ziet de mens en inspireert jou om jezelf te zien.
Alles draait om verbinding, zeker in de samenwerking tussen coach en coachee. Manon blijft leren en bijscholen. Ze doet er alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen.

Manon van der Meer

Manon van der Meer in het kort

– (Team)coach
– Heeft een topsport mentaliteit
– Is nieuwsgierig van nature
– Werkt bevlogen

Léon Polman in het kort

– Ondernemende wereldverbeteraar
– Verbinden met een missie
– Leergierig en nieuwsgierig
– Gedreven, wil impact maken

Léon Polman

‘Je kunt de wereld veranderen door de manier waarop je ernaar kijkt’

Léon is de oprichter van Green Side. Met Geen Side wist Leon de afgelopen jaren meer dan een kwart miljoen vellen papier te redden van de afvalstapel. Zijn unieke kracht? Concepten bedenken en uitvoeren die de wereld mooier maken. Léon is nieuwsgierig en altijd op zoek naar nieuwe kennis om toe te passen. Zijn kennis van organisatieverandering, serious gaming en persoonlijk leiderschap helpen jou en je bedrijf om de volgende stap te maken naar nog beter. Jij leert van Léon, hij leert van jou en je bedrijf. Naast zijn duurzame en maatschappelijk verantwoorde start-up, steekt Léon graag tijd in het helpen van organisaties, mensen en teams om hen anders of bewuster te laten kijken naar hun organisatie en missie. ‘Mens en omgeving gericht opereren’ is daarbij zijn focuspunt.

Reyald Bogerd

‘De wereld mooier maken’

Reyald heeft sinds 2013 zijn eigen online marketingbureau Via Media. Hij ondersteunt bedrijven hun online doelen te halen. Verhalen vertellen is zijn passie. Verhalen in de videoproducties die hij maakt. Het liefst verhalen over bijzondere bedrijven en mensen, die inspireren. Deze verhalen die over hart en ziel gaan zijn, mits goed verteld, een inspiratie voor anderen. De liefde voor de verhalen zien we ook terug in zijn privéleven. Van verhalen over de oorlog levend houden door middel van theaterproducties tot de verhalen over Majoor Boshardt. Reyald’s passionele vlam laait op van mensen die de wereld een stukje mooier willen maken.

Reyald Bogerd in het kort

– Luistert
– Verbind
– Analyseert met een scherp oor
– Inspireert op zijn unieke wijze
– Werkt verhalend

Monique Donga in het kort

– Luistert zonder oordeel
– Er zitten 1000 kanten aan een zaak
– Versimpelt complexe zaken
– Is ervan overtuigd dat iedereen gelijkwaardig is, niet gelijkaardig.

Monique Donga

‘Het is mijn persoonlijke missie om het leven van de werkende mens makkelijker te maken’

Monique verspreidt positiviteit en inspireert mensen om het ‘anders’ te doen. Veel ondernemers en hun medewerkers zien door de bomen het bos niet meer. Het wordt ploeteren. Waarom zou je het jezelf moeilijk maken, als het makkelijk kan? ‘Lui zijn’ heeft een functie volgens Monique. Zelf heeft zij gekozen voor rust en overzicht. Een proces dat een paar jaar in beslag nam. Haar conclusie: er is een hoop gedoe om niets. Dat kan vermeden worden, alleen al door bewust te kiezen. Monique helpt ondernemers en hun werknemers om overzicht te creëren in hun werkomgeving, bijvoorbeeld in de mailbox, op je werkplek en in het digitale archief. Een goede planning en duidelijke prioritering zijn daarin kernpunten. ‘Druk, druk, druk!’ als ongezond levensmotto wordt daarmee verleden tijd.

Jan de Reus

‘De Reus maakt het simpel’

Jan de Reus zijn overtuiging is; “Het is een gemiste kans wanneer bedrijven de werkelijke potentie van groei niet benutten”. Als ervaren business coach helpt Jan de Reus jou met het behalen van je persoonlijke doelen én die van jouw organisatie. Waarom doe je wat je doet? Samen nemen we jouw bedrijfsvraagstukken onder de loep. We stellen nieuwe doelen en maken er een passend meerjarig plan bij. Je leert beter te analyseren en te reflecteren, zodat alle doelen haalbaar zijn. De Reus Business zorgt voor de inspiratie om keuzes te maken in het veranderproces. “Vecht voor de dingen waar je om geeft, maar doe het op een manier die ertoe leidt dat anderen met je meestrijden”, aldus Jan de Reus. De droom die je nastreeft niet alleen zichtbaar, maar ook uitvoerbaar maken. En zo, je medewerkers te motiveren om samen met jou, te knokken voor de realisatie van jouw droom. Door zelf beter te worden kun je jouw bedrijf beter maken. Want, gaat het goed met jou, dan gaat het ook goed met je bedrijf en je medewerkers!

Jan de Reus in het kort

– Een passie om beter te maken
– Allergie voor verkwisting van tijd, middelen en menskracht
– Samen op weg naar beter, iedere dag een stap
– Inspireren
– Ondernemer

Voel je welkom en zet vandaag nog die eerste stap op weg naar beter.

Neem contact met ons op. De Reus maakt het simpel.