Over ons

De Reus Business is een samenwerkingsverband tussen professionals met een eigen bedrijf.

Ieder teamlid heeft een eigen expertise. Daarmee inspireren zij jou en je bedrijf om iedere dag beter te worden. Stap voor stap. We stellen hen graag even voor:

Léon Polman

‘Je kunt de wereld veranderen door de manier waarop je ernaar kijkt’

Léon is de oprichter van Green Side. Met Geen Side wist Leon de afgelopen jaren meer dan een kwart miljoen vellen papier te redden van de afvalstapel. Zijn unieke kracht? Concepten bedenken en uitvoeren die de wereld mooier maken. Léon is nieuwsgierig en altijd op zoek naar nieuwe kennis om toe te passen. Zijn kennis van organisatieverandering, serious gaming en persoonlijk leiderschap helpen jou en je bedrijf om de volgende stap te maken naar nog beter. Jij leert van Léon, hij leert van jou en je bedrijf. Naast zijn duurzame en maatschappelijk verantwoorde start-up, steekt Léon graag tijd in het helpen van organisaties, mensen en teams om hen anders of bewuster te laten kijken naar hun organisatie en missie. ‘Mens en omgeving gericht opereren’ is daarbij zijn focuspunt.

 • Ondernemende wereldverbeteraar
 • Verbinden met een missie
 • Leergierig en nieuwsgierig
 • Gedreven, wil impact maken

Monique Donga

‘Het is mijn persoonlijke missie om het leven van de werkende mens makkelijker te maken’

Monique verspreidt positiviteit en inspireert mensen om het ‘anders’ te doen. Veel ondernemers en hun medewerkers zien door de bomen het bos niet meer. Het wordt ploeteren. Waarom zou je het jezelf moeilijk maken, als het makkelijk kan? ‘Lui zijn’ heeft een functie volgens Monique. Zelf heeft zij gekozen voor rust en overzicht. Een proces dat een paar jaar in beslag nam. Haar conclusie: er is een hoop gedoe om niets. Dat kan vermeden worden, alleen al door bewust te kiezen. Monique helpt ondernemers en hun werknemers om overzicht te creëren in hun werkomgeving, bijvoorbeeld in de mailbox, op je werkplek en in het digitale archief. Een goede planning en duidelijke prioritering zijn daarin kernpunten. ‘Druk, druk, druk!’ als ongezond levensmotto wordt daarmee verleden tijd.

 • Luistert zonder oordeel
 • Er zitten 1000 kanten aan een zaak
 • Versimpelt complexe zaken
 • Is ervan overtuigd dat iedereen gelijkwaardig is, niet gelijkaardig.

Mieke Mel

‘Ik wil het leven van de werkende mens een beetje mooier maken’

Na bijna 15 jaar in de advocatuur gewerkt te hebben, heeft Mieke het roer omgegooid. Ze verdeelt haar werktijd nu tussen jurist zijn, mediation en coaching. De gemene deler hierin? Mieke werkt vanuit een betrokkenheid en interesse voor wat mensen beweegt en blokkeert. Dit doet zij compassievol en oplossingsgericht. Haar doel: mensen en organisaties in staat stellen het beste uit zichzelf te halen op professioneel en persoonlijk vlak. Haar kracht: het creëren van een veilige sfeer waarin er ruimte is om oprechte, eigen keuzes te maken. Het gaat om gezamenlijk komen tot een oplossing die voor alle partijen de meest gunstige is. Eerst inzoomen op mensen die bij een (dreigend) conflict betrokken zijn en hun onderlinge relatie, om zo een echt werkende oplossing te kunnen bereiken en goede afspraken te maken.

 • Coach en mediator
 • Jurist, specialiteit aanbesteding en contractenrecht
 • No-nonsense aanpak
 • Betrokken, onderzoekend en resultaatgericht
 • Levert een bijdrage aan het zetten van de volgende stap

Jan de Reus

‘De Reus maakt het simpel’

Jan de Reus zijn overtuiging is; “Het is een gemiste kans wanneer bedrijven de werkelijke potentie van groei niet benutten”. Als ervaren business coach helpt Jan de Reus jou met het behalen van je persoonlijke doelen én die van jouw organisatie. Waarom doe je wat je doet? Samen nemen we jouw bedrijfsvraagstukken onder de loep. We stellen nieuwe doelen en maken er een passend meerjarig plan bij. Je leert beter te analyseren en te reflecteren, zodat alle doelen haalbaar zijn. De Reus Business zorgt voor de inspiratie om keuzes te maken in het veranderproces. “Vecht voor de dingen waar je om geeft, maar doe het op een manier die ertoe leidt dat anderen met je meestrijden”, aldus Jan de Reus. De droom die je nastreeft niet alleen zichtbaar, maar ook uitvoerbaar maken. En zo, je medewerkers te motiveren om samen met jou, te knokken voor de realisatie van jouw droom.
Door zelf beter te worden kun je jouw bedrijf beter maken. Want, gaat het goed met jou, dan gaat het ook goed met je bedrijf en je medewerkers!

 • Een passie om beter te maken
 • Allergie voor verkwisting van tijd, middelen en menskracht
 • Samen op weg naar beter, iedere dag een stap
 • Inspireren
 • Ondernemer

Voel je welkom en zet vandaag nog die eerste stap op weg naar beter.

Neem contact met ons op. De Reus maakt het simpel.