Conflicten kosten tijd, energie en geld. Mediation of juridische procedures lijken soms de enige oplossing.
Wat is een conflict? Een botsing van belangen, overtuigingen of emoties – die zijn op elke werkvloer aanwezig.
Omgaan met conflicten vraagt bewustzijn en vaardigheid. De oplossing ligt meestal niet in vermijden of escaleren, wél in aanpakken.
Met een gerichte training conflicthantering leer je conflicten voorkomen en effectief oplossen. Dit zorgt voor een veilige werkomgeving en een veerkrachtig team.
Een positieve werksfeer levert direct meetbare resultaten op: hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en een betere samenwerking. “Door schuren krijg je glans, van een botsing schade.”
Conflicten beginnen vaak klein. Zo ook een kleuter voorbeeld; Een kind dat een speelgoedauto uit de handen van een ander trekt. Een ander kind dat daardoor boos wordt en terugduwt. Wat op het eerste gezicht een kleuterkwestie lijkt, vormt de basis voor hoe wij later als volwassenen omgaan met spanningen, botsingen en misverstanden. Er is géén vak op school conflicthanteren – al zou je dat soms wel wensen.
In dit korte filmpje zie je een super juf op de kleuterschool die met aandacht en rust kinderen begeleidt bij een conflict. Ze leert hen woorden te geven aan hun gevoel, elkaars perspectief te begrijpen en samen tot een oplossing te komen. Want: conflicthanteren leer je niet pas op de werkvloer, dat begint al in de zandbak.
Deze video illustreert prachtig waar het bij onze cursus conflicthantering om draait: eerst begrijpen en dan pas begrepen willen worden.
Conflicten begrijpen in plaats van veroordelen, ruimte maken voor dialoog en actief bouwen aan veerkracht. Kijk met een open blik, en vraag jezelf af: hoe vaak laat ik mijn boze ‘innerlijke kleuter’ het gesprek leiden?
Bedrijven die investeren in een cursus conflicthantering ervaren:
Deze training conflicthanteren biedt direct toepasbare technieken om conflicten te voorkomen, te beheersen en om te zetten in groei.
Tijdens deze cursus conflict hanteren leer je:
De training bevat praktijkvoorbeelden, conflictbeheersing technieken, conflictstijlen en concrete handvatten. Je team gaat naar huis met een actieplan voor direct resultaat.
Deze training conflictvaardigheden is geschikt voor teams en leidinggevenden die beter willen worden in conflictbeheersing:
Na deze cursus conflicthantering beschik je over:
Een veilige werkomgeving en effectieve conflicthantering leiden tot betere prestaties en een sterker team.
Wacht niet langer. Zet vandaag de eerste stap naar een conflictvaardig team.
Ontdek hoe deze conflicthantering training jouw team helpt om conflicten effectief aan te pakken en om te zetten in groei.
Een succesvolle samenwerking vereist openheid, feedback en onderlinge hulp. Medewerkers moeten zich veilig voelen om fouten te maken en te leren van elkaar. Dit vormt de basis voor een constructieve werkomgeving.
Deze cursus conflicthanteren biedt praktijkgerichte methoden om conflicten gestructureerd aan te pakken. Door conflicten tijdig en effectief te hanteren, creëer je een veerkrachtig team met een proactieve mindset.
Kijk ook eens naar de mogelijkheid voor het inschakelen van een management business coach.
Je leert conflicten voorkomen, herkennen en effectief oplossen. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden in communicatie, omgaan met spanning en het ombuigen van emotionele botsingen naar constructieve gesprekken. De focus ligt op praktijkgerichte technieken en het versterken van veerkracht binnen teams.
Deze training is bedoeld voor:
Zowel individuele deelnemers als teams kunnen zich aanmelden.
De training is ontwikkeld door een multidisciplinair team van experts op het gebied van leiderschap, mediation en organisatieontwikkeling. De aanpak is mensgericht, juridisch onderbouwd en praktisch toepasbaar. Geen theorie alleen, maar direct resultaat in je dagelijkse werkpraktijk.
De training bestaat uit 3 dagdelen. De investering bedraagt € 1170,- per deelnemer (excl. btw), inclusief materialen, praktijkopdrachten en persoonlijke begeleiding.
Conflicten zijn normaal – maar als ze niet worden aangepakt, kosten ze tijd, energie en geld. Effectieve conflicthantering:
Onder andere:
De training bevat:
Ja, deelnemers brengen hun eigen werkvoorbeelden in. Zo leer je conflicten hanteren die echt spelen, en kun je het geleerde direct toepassen.
Na afloop heb je:
Je kunt direct een offerte aanvragen via de website van De Reus B.V. of contact opnemen voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Ja. Conflicthantering is een vaardigheid die iedereen kan ontwikkelen. Tijdens de training krijg je inzicht in gedragspatronen, communicatie, spanningshantering en leer je hoe je gesprekken voert die leiden tot oplossingen en vertrouwen.
Vermijdend gedrag komt vaak voort uit angst voor spanning of het idee dat harmonie belangrijker is dan confrontatie. In de training leer je dit gedrag herkennen en hoe je het op een respectvolle manier bespreekbaar maakt, zodat ook deze medewerkers actief kunnen bijdragen aan een gezonde teamcultuur.
Zeker. Conflicthantering gaat niet alleen over het oplossen van problemen, maar vooral ook over preventie, verdieping en duurzame samenwerking. Teams die deze vaardigheden bezitten, zijn veerkrachtiger en beter voorbereid op verandering of druk van buitenaf.
Het Thomas-Kilmann-model onderscheidt vijf conflictstijlen die mensen kunnen hanteren bij het omgaan met conflicten:
Het conflict wordt genegeerd of uit de weg gegaan. Dit lijkt veilig, maar op de lange termijn blijven problemen onbesproken en kan de spanning oplopen.
De ander krijgt zijn zin, vaak ten koste van je eigen belangen. Dit kan harmonie behouden, maar leidt soms tot frustratie of passiviteit.
Je eigen standpunt doorduwen zonder rekening te houden met de ander. Dit werkt in crisissituaties, maar kan samenwerking schaden.
Beide partijen leveren iets in om tot een oplossing te komen. Een praktische stijl, maar niet altijd ideaal op lange termijn.
Zoeken naar een oplossing waarin beide partijen zich kunnen vinden. Deze stijl vraagt inzet, maar levert duurzame resultaten op.
In de cursus conflict hanteren leer je je eigen voorkeursstijl herkennen en hoe je effectief schakelt afhankelijk van de situatie.
Neem contact op. We laten je graag zien wat we bedoelen met ‘De Reus maakt het simpel.’
Jan de Reus, oprichter van De Reus B.V., is commercieel econoom, gecertificeerd Business Coach en NOBCO-lid. Hij specialiseert zich in procesoptimalisatie, missie- en visievorming en strategische implementatie. Met scherpe analyse en doelgerichte aanpak helpt hij organisaties efficiënter werken, hun visie versterken en strategieën succesvol realiseren. Zo groeien organisaties en blijven ze toekomstbestendig.
De Reus B.V – KVK 87364352 – BTW NL86427
Postbus 184 – 3980 CD BUNNIK