smart working tips

Geschreven door Monique Donga

Monique heeft in 2012 haar bedrijf opgericht vanuit de wens anderen te ondersteunen om hun werk makkelijker te maken. Vanaf 2015 geeft zij timemanagement trainingen in het bedrijfsleven. Zij wordt blij als jij blij je werk kan doen.

Smart Working: de strategie voor ondernemen in onzekere tijden

In een ondernemersmarkt gekenmerkt door onzekerheid, waar economische groei trager is dan gehoopt, de loonkosten stijgen en de concurrentie groot is, is Smart Working een mogelijke strategie voor ondernemers. De noodzaak om behendig te zijn in het navigeren door deze woelige tijden en flexibel te reageren op veranderingen is cruciaal voor duurzaam succes. Smart Working is niet slechts een methode; het is een bedrijfsfilosofie die ondernemers helpt om deze uitdagingen om te zetten in kansen door verandering te omarmen en nieuwe mogelijkheden  te benutten.

Smart Working benadrukt de pijlers van flexibiliteit, efficiëntie en effectiviteit

  • Flexibiliteit: een aanpasbare houding, is erg belangrijk voor het bijstellen van strategieën, het herstructureren van teams en het kunnen benutten van (nieuwe) kansen.
  • Efficiëntie: het optimaliseren van middelen is belangrijk in onzekere tijden. Smart Working draagt bij aan kostenbesparing en het optimaliseren van je productiviteit.
  • Effectiviteit: slimme ondernemers zijn proactief in het inzetten van de juiste middelen om hun doelen te bereiken, nieuwe vaardigheden en kennis worden ingezet om relevant te zijn en blijven.
  • Het in een keer goed principe: stel je eens voor dat alles in jouw bedrijf in één keer goed gaat

 

Belangrijke elementen voor het implementeren van Smart Working:

  • Digitalisering: benut digitale hulpmiddelen voor gestroomlijnde werkprocessen, communicatie en samenwerking om teamwerk te ondersteunen.
  • Zelfmanagement: voorzie in zelfmanagement randvoorwaarden om het juiste werk te doen op het goede moment.
  • Data-gedreven besluitvorming: Verzamel en analyseer data om trends te ontdekken en strategische beslissingen te nemen.
  • Zelfzorg: handhaaf een gezonde werk-privé balans om stress te beheersen.
  • Continu leren: blijf vaardigheden en kennis opdoen om aan de veranderende marktbehoeften te voldoen.
  • Flexibele werklocaties: omarm flexibiliteit in werkpatronen, locaties en tijden om productiviteit te optimaliseren.

 

Smart Working is de sleutel tot groei in een veranderende markt. Het biedt de mogelijkheid om veerkrachtig te blijven, een essentiële eigenschap voor een gezond bedrijf. Wij staan als De Reus, Business Coaching en Training klaar om jou te begeleiden naar nog meer succes met minder energie.

Begin ‘Smart’ met een eenvoudige koffieafspraak bij De Reus en ontdek hoe wij waarde kunnen toevoegen aan jouw ondernemersreis!